סיפור של חירות

ביום הבציר, מוקדם בבוקר, כשרגלי מאובקות באדמת כרמים, בצרתי את אשכול הענבים הראשון שלי. הענבים היו מכוסים בטל של שחרית, ובליבי הרגשתי חרות, חרות של עשייה מהנשמה, של יצירת אומנות.

סיפור של חירות

ביום הבציר, מוקדם בבוקר, כשרגלי מאובקות באדמת כרמים, בצרתי את אשכול הענבים הראשון שלי. הענבים היו מכוסים בטל של שחרית, ובליבי הרגשתי חרות, חרות של עשייה מהנשמה, של יצירת אומנות.

כך התחיל הכל…

כבר בצעירותי גיליתי חיבור ליין בטעימת יינות והבחנה בטעמים מסדרות שונות, עולם היין היה מופלא בעייני, התחלתי לקנות יינות מיוחדים ויישנתי אותם במחסן הקטן מתחת בניין הורי,

15 שנים חלפו, נישאתי, מחסן היינות הקטן עבר שידרוג משמעותי ונרכש בעבורו חדר מיוחד שעבר הסבה למרתף יין עם בקרת טמפרטורה לשמירה מרבית של היין.
לפרנסתי עבדתי בתחום ההייטק, קודים ופיתוח מערכות היו שגרת החיים, השגרה הייתה נראית ברורה, כמנהל צוות פיתוח לניהול מערכתי של פרויקטים שאפתנים בחברה גדולה ומוכרת. הפרנסה הייתה טובה ב"ה, אך משהו הרגיש חסר, הלב לא הצליח לדבר בשפות הקוד השונות, ודרש עבודה עם משמעות עמוקה יותר.

חירות

הסיפור יכול היה להסתיים פה, אבל אז, בוקר אחד קמתי והבנתי: התעסקות ביין גורמת לי משמעות פנימית, תחושת יצירה של הדבר האמיתי והנכון.

לכבוד יום הולדתי קניתי לעצמי מתנה; סדרת קורסים בתחום עשיית יין, כימיה ומעבדה ביקב, וקורס נטיעה וגידול גפן יין.

מתיאוריה למעשה.

יצרתי קשר עם אספן יינות עתיקים, הגשתי הצעת מכירה לכל המרתף, והעסקה נסגרה במקום.

בכסף רכשתי כלים וציוד מעבדה, שכרתי מקום קטן במושב שקט, חממה איכותית לפיתוח יין בוטיק.

ביום הבציר, מוקדם בבוקר, כשרגלי מאובקות באדמת כרמים, בצרתי את אשכול הענבים הראשון שלי. הענבים היו מכוסים בטל של שחרית, ובליבי הרגשתי חרות, חרות של עשייה מהנשמה, של יצירת אומנות.

זה בדיוק הרגע בו הכרזתי: יקב חרות.

תהליך פורץ גבולות

לאט ובמסירות

אם תעברו מחוץ למבנה לא תעלו על דעתכם שבסוף שביל הכורכר עם עצי פרי בצדדים, עומדים בני המשפחה וטובלים בקבוק אחרי בקבוק לאט ובמסירות בסיר נחושת קטן עם שעווה, הסיר עומד על פלטת חימום קטנה המשאירה את השעווה במצב נוזלי.

סגנון היין שהיקב מיצר אינו הושפע מדרישת השוק או מרצון להרוויח כסף גדול בזמן קצר, החזון של יקב חרות הוא לייצר יין מתוק הטוב ביותר בעולם, לצורך כך נפתחה במרכז היקב מעבדת ניסויים, נלקחו דגימות של גפנים מהצפון ועד לדרום, הגפנים עברו מבדקי איכות, לבסוף נבחרו זני הענבים שיעברו לשלב הבא.

בשלב זה עברו הענבים סחיטה ידנית במכשיר קטן וייחודי ועברו לתסיסה במספר שיטות, לאחר שנה נלקחו דגימות וטעימות מהיין, כך במשך כמה שנים התהליך חזר על עצמו עד שהתקבל יין אדום מתוק חדש ומיוחד, היין בעל מתיקות מדוייקת להפליא, משלבת ערכים ומאפיינים של יינות יבשים קלאסיים לתוך מתיקות נכונה. ליין אופי עמוק ומורכב שמתפתח בכוס לאחר המזיגה.

מהפכת היין המתוק החלה.

חמישים הבקבוקים הראשונים נשלחו לייננים וחובבי יינות נבחרים בארץ ובחו"ל, הסקפטיות מיין מתוק התחלף כבר בכוס הראשונה והביקורות מיקמו את היין כאחת התגליות המעניינות בתחום היין.

את עונת הבציר הבאה יקב חרות פתח עם רשימת הזמנות סגורה לכל כמות הבקבוקים שהיקב יכול לייצר.

היסטוריה

2013

100 בקבוקים במחסן

2013

100 בקבוקים במחסן

2013

100 בקבוקים במחסן

2014

1200 בקבוקים בחצר

2014

1200 בקבוקים בחצר

2015

שמיטה

2015

שמיטה

2015

שמיטה

2016

4000 בקבוקים ביקב

2016

4000 בקבוקים ביקב

2017

9000 בקבוקים

2017

9000 בקבוקים

2017

9000 בקבוקים

2018

12000 בקבוקים

2018

12000 בקבוקים